Zahtevno poslovno kopiranje

Zahtevno poslovno kopiranje

Odličen kopirni stroji so v sodobnih pisarnah nedvomno nepogrešljiv sodelavec. Ne samo, da ne zahteva visoke plače, letnega dopusta in plačane malice, svoje delo bo opravil hitro in zanesljivo, z neverjetno učinkovitostjo. Po drugi strani pa lahko povzroča preglavice, stroške in nejevoljo. Veliko je odvisno od izbire naprave, tako da ne gre kriviti le stroja samega, temveč tudi lastnika.

Prepogosto se zgodi, da zahtevni poslovni uporabniki varčujejo pri nakupu pisarniške opreme

Pri tiskalnikih in podobnih napravah je to velika napaka. Prihranek ob nakupu večinoma pomeni dodatne stroške na dolgi rok, ali pa vsaj redne nevšečnosti in omejeno učinkovitost. Izbira večfunkcijske naprave za 50 € je z vidika stroškov gotovo privlačna tudi za poslovne uporabnike, a upoštevajoč zmogljivosti in potrebe se večinoma izkaže, da takšna naprava v pisarni nima prav nič početi.

Zahtevni uporabniki se bodo raje odločili za zanesljive naprave, ki odlično opravljajo svojo funkcijo, čeprav morda zahtevajo nekoliko višjo finančno investicijo. In vsak poslovnež bo izbral opcijo, ki v začetku sicer predstavlja višji strošek, a dolgoročno pomeni prihranek. V pisarnah, kjer je pogosta potreba po fotokopiranju, so nepogrešljivi dobri kopirni stroji. Ker kopiranje združuje funkciji tiskanja in skeniranja, gre tu večinoma za multifunkcijske naprave, zato je treba nekaj pozornosti nameniti lastnostim, ki odlikujejo napravo, primerno za učinkovito poslovno kopiranje.

Za kopiranje v večjih obsegih je vsekakor pomembna dolgoročna varčnost

Pred izbiro naprave preverite porabo barve ter ceno nadomestnih kartuš ali tonerjev. Najbolje se v tem oziru obnesejo laserske naprave, če te lahko ugodijo potrebam podjetja. Zanemariti pa ne gre številnih podrobnosti, ki lahko ključno odločajo o dolgoročnem zadovoljstvu pri uporabi – na primer funkcije samodejnega obojestranskega kopiranja, veliki podajalniki papirja, brezrobo tiskanje, možnost prilagoditve formata kopiranja, povečave in podobno. Vse to je treba imeti v mislih, ko se odločate za izbiro kopirnega stroja, saj boste le tako zagotovili zadovoljstvo ob uporabi.