Podjetniško gradivo lahko tiskamo zahvaljujoč Johanu Gutenbergu

Nemški zlatar Johan Gutenberg je leta 1448 izumil tisk s premičnimi kovinskimi črkami. Izum tiska danes označujemo kot revolucijo, saj predstavlja širjenje določenega znanja na dokaj hiter in ugoden način. Posledica tiskanja je pojav tiskarjev, knjigovezcev, prodajalcev knjig, pojav založb, bralcev, piscev … Danes je tiskanje povsem samoumeven proces in le malokdo od nas pomisli, da je za tem skrita cela paleta zgodovinskih ozadij.

Danes lahko praktično tiskamo že prav vse. Tipična ponudba povprečne tiskarne je: tiskanje  vizitk, PVC kartic, letakov, plakatov, kuvert, nalepk, tabel, brošur, prospektov, diplom, priznanj, bonov, čekov, izkaznic, vstopnic, vabil, čestitk …

Poleg kvalitete je v ospredju tudi cena. Preden se odločimo, kje bomo kaj natisnili, se ponavadi usedemo za računalnik in vtipkamo: cenejše/najceneše/ugodno/zelo ugodno in kvalitetno tiskanje. V vsakem primeru se pred nami ponavadi pojavijo isti ponudniki, ki na podoben način predstavljajo in ponujajo svoje ugodne storitve.