Najboljši pisarniški tiskalnik

Najboljši pisarniški tiskalnik

V pisarnah, kjer se še vedno veliko dela s papirjem, je ključnega pomena odličen pisarniški tiskalnik. Ta je en izmed najzaslužnejših pripomočkov za uspešno delo, a le, če se ponaša z nekaterimi odlikami, ki pridejo pri tovrstnih nalogah še posebej do izraza. Kakšen mora torej biti pisarniški tiskalnik, če želimo iz njega iztisniti kar največ?

Varčen in učinkovit

Lahko se odločimo bodisi za nakup bodisi poslovni najem tiskalnika. Pri tem moramo paziti, da je pisarniški tiskalnik vsekakor varčen, saj pridejo na dolgi rok gotovo v poštev tudi stroški tiska. Najbolje se bo v tej vlogi izkazal učinkovit tiskalnik, ki za svoje delo ne bo porabil veliko barve. Tisti uporabniki, katerim je dolgoročna varčnost na prvem mestu, se bodo posvetili izbiri tiskalnika med črno-belimi laserskimi modeli, ki so znani prav po izjemni učinkovitosti pri dolgotrajnem delu. Nizka poraba barve v kombinaciji s cenovno ugodnimi tonerji poskrbi, da je strošek posameznega natisa neverjetno nizek.

Pri izbiri pisarniškega tiskalnika (ne glede na to ali gre za poslovni najem tiskalnika ali pa kar nakup) ob varčnosti in učinkovitosti upoštevajte še ceno kartuš oziroma tonerja. Prav ta namreč na dolgi rok predstavlja največji strošek!

Kakovosten in zanesljiv

Druga nujna odlika pisarniških tiskalnikov pa mora biti zanesljivost pri delovanju. V zahtevnem delovnem okolju mora biti tiskalnik vedno pripravljen na še tako zahtevne naloge. Glede na to, kako zelo se zanašamo na pomoč takšnih in drugačnih naprav, se lahko hitro zgodi, da nedelujoč tiskalnik povzroči znatno poslovno škodo. Pa tudi če je ne, so popravila velika nevšečnost, ki prekine delovni ritem pisarne. Odločite se torej za kakovosten tiskalnik, ki z ustreznim garancijskim rokom zagotavlja zanesljivo delovanje. Priznani proizvajalci jamčijo delovanje pisarniških tiskalnikov vsaj nekaj let, tudi po preteku tega roka pa pooblaščeni servisi z rednim vzdrževanjem poskrbijo, da vas tiskalnik ne bo pustil na cedilu

Kakovost tiska

Nazadnje ne pozabite na kakovost tiska. Ta pri pisarniških tiskalnikih pogosto ne pride toliko do izraza, a vseeno je pametno izbrati napravo, ki bo ponudila lepe natise.