5 načinov za znižanje stroškov tiskanja

5 načinov za znižanje stroškov tiskanja

Tiskanje lahko predstavlja velike izdatke, zato bi bilo dobro, da je težnja za znižanje stroškov tiskanja prisotna v vsakem podjetju.

Uporabite ekonomični način tiskanja

Preden natisnete, nastavite v lastnostih tiskanja ekonomični način. Če ni potrebe po tem, da bi natisnjeni dokumenti izgledali brezhibno, je ta način odlična izbira. To je dober način za znižanje stroškov tiskanja pri črnilu. Besedilo bo v tem primeru nekoliko svetlejše barve kot pri navadnem tiskanju. Izberite »preference settings option« in »economy mode«. Včasih je ta stil tiskanja imenovan tudi »draft mode«, »toner saver«, »fast mode«.

Dvostransko tiskanje ali dve računalniški strani na eni natisnjeni

Na tak način bo prihranek na papirju znaten. Nekateri tiskalniki omogočajo samodejno, nekateri pa ročno obojestransko tiskanje. Poleg tega je, v primeru, če si to lahko privoščite, pametno izbrati način, ko na eni natisnjeni strani ležita dve računalniški.

Nakup cenejših kartuš

To možnost priporočamo, če tiskate zgolj strani z besedilom. Namesto da nakupite drago kartušo priznanega proizvajalca, greste lahko v nakup reciklirane kartuše, ki zagotavlja tudi več črnila. Pomnite pa, da kvaliteta tiskanja v tem primeru ne bo taka kot pri dragih kartuše. V primeru tiskanja slik, fotografij, logotipov in drugega slikovnega gradiva, se raje odločite za visokokvalitetne kartuše.

Izogibanje tiskanju

Največ seveda prihranite, če se tiskanju kar izognete. Vedno najprej premislite, preden nekaj natisnete, če je tiskanje res nujno. Marsikdaj tiskanje sploh ni potrebno, ampak za naše potrebe zadostuje, da dokument shranimo v PDF obliko in ga naložimo na namizje ali preko elektronske pošte posredujemo želenemu prejemniku.

Pravilna izbira tiskalnika

Ko razmišljate o izbiri tiskalnika za svoje podjetje, izberite tistega, ki bo najbolj uspešno zadovoljeval vaše potrebe po tiskanju. Tako boste največ pripomogli k znižanju stroškov tiskanja. Če potrebujete le nekaj kvalitetnih kopij na vsake toliko, se odločite za brizgalni tiskalnik. V primeru pogostega tiskanja je boljša izbira laserski tiskalnik. O lastnostih posameznih tiskalnikov se pred nakupom dobro pozanimajte pri strokovnjakih.

 

Vir: onlinelabels.com