Sedež podjetja – lahko ga tudi najamete!

Sedež podjetja – lahko ga tudi najamete!

Pri registraciji podjetja je sedež podjetja obvezen podatek, ki ga morate navesti. Brez njega poslovanja ne morete zagnati. Imeti morate lokacijo, kjer bo vaše podjetja poslovalo. S to težavo se srečujejo številni bodoči podjetniki. Imajo velike sanje in motivacijo, vseeno pa nimajo primernega prostora, kjer bi začeli. Nakup ali najem pisarne je lahko precej velik zalogaj. Po drugi strani pa pisarna vsaj na začetku večinoma niti ni nujna. V današnjih časih, ko lahko večino opravkov, vezanih na poslovanje, opravimo prek računalnika, se lahko dejavnosti lotimo kar od doma. Tako je to hkrati lahko sedež podjetja in prihranimo si veliko stroškov.

Vendar pa ni vedno tako enostavno…

Morda imate vse pogoje za delo od doma, nimate pa pogojev, da bi bil sedež podjetja na vašem domačem naslovu. Zakaj? Problem se lahko pojavi, če stanovanje oziroma nepremičnina ni v vaši lasti, ampak je v lasti sorodnikov ali ste podnajemnik. V tem primeru lahko naslov registrirate kot sedež podjetja le v primeru, če dobite dovoljenje s strani lastnika. Če se lastnik odloči, da ne bo dovolil, da bo na njegovem naslovu registrirano podjetja, potem tega ne morete izvesti.

Dobra novica pa je, da vseeno lahko rešite situacijo in pridobite oboje; poslovni naslov in delate od doma. To je možno, če se odločite za najem poslovnega naslova pri izbranem ponudniku. Storitvi se reče tudi virtualna pisarna. Tako pridobite za podjetje naslov ponudnika. Na tisti naslov nato tudi prejemate poslovno pošto. Tako je to lahko še ena dodatna prednost. Namreč z najemom naslova ne izpostavljate svojega domačega naslova javnosti. S tem si pridobite zasebnost doma. Ne boste dobivali nobenih nepričakovanih obiskov, ki bi ovirali vaš delovni tempo in člane vaše družine.

Poleg tega boste na ločen naslov dobivali tudi pošto, kar pomeni, da boste lahko bolj striktno ločili med zasebno in poslovno pošto. Pošta ne bo prihajala v napačne roke. Prevzel jo bo ponudnik in vam jo posredoval prek maila ali jo boste šli osebno iskat.