4 top investicije v letu 2019

4 top investicije v letu 2019

Če menite, da je nastopil čas, da se tudi s finančnega vidika pričnete usmerjati v prihodnost, vam predlagamo, da se čim prej lotite raziskovanja investicije. Zgolj nabiranje denarja na kupček ni dovolj za finančno preskrbljeno prihodnost – potrebno bo tudi nekoliko tvegati in na ta način svoj denar oplemenititi.

V letošnjem letu vam predlagamo, da se lotite katere izmed spodaj opisanih načinov investiranja. Resda prve tri izmed njih niso 100 % varna, vam pa primerno glede na tveganje prinašajo tudi dobiček.

a.) Nakup delnic

Področje investicij v delnice je bilo v zadnjem času precej turbulentno. Investitorjem je prineslo kar nekaj vzponov in padcev, marsikoga je to prestrašilo in se je odločil, da delnice niso njegov paradni konj. Na dolgi rok se nakup delnic praviloma izplača, seveda pa je potrebno dobro razmisliti, za katero podjetje se boste odločili. Preverite njegovo poslovanje, preteklo poslovanje in napovedi za prihodnost.

b.) Nakup nepremičnin

Cene nepremičnin zadnja leta rastejo skorajda do neba. In ni videti, da bi se cene v bližnji prihodnosti kaj znižale. Prav zato večina tistih, ki kupujejo nepremičnine, ni zaskrbljena. Ljudje bodo namreč vedno mogli nekje živeti. V kolikor imate privarčevanega dovolj denarja, ki ga ne potrebujete za normalno življenje, je morda nakup nepremičnine lahko prava investicija za vas.

c.) Posojanje denarja z obrestmi

Še ena možnost je, da svoj denar posodite drugim posameznikom, ki ga potrebujete. Za to imate na voljo številne platforme, ki vam na spletu omogočajo, da svoj denar posodite, tako kot to počnejo banke, nato pa ga dobite vrnjenega z obrestmi. Te so lahko tudi 6 % ali višje.

d.) Vlaganje v kariero

Medtem ko lahko vse ostale investicije propadejo, čeprav za to niso velike možnosti, pa je tu še ena investicija, ki se vam bo vedno povrnila. To je investicija vase in v svojo kariero. Investicija v znanje je pravzaprav investicija v svojo prihodnost, v višjo plačo in v finančno preskrbljeno prihodnost. Nakupite potrebne knjige, avdioknjige, zvočne posnetke in drugo gradivo, nato pa v to vložite še svoj čas. Dobra rešitev je tudi obisk konferenc ali izobraževanj, pridobivanje višje stopnje izobrazbe kot jo imate do sedaj ali pa pridobivanje certifikata kot dokaz za vaše znanje.