Delajte od doma, sedež podjetja pa najemite v prestolnici

Če ste v fazi start-up podjetja, si verjetno želite svoje finančne vire pametno vložiti in seveda kot vsi, si želite čim manj nepotrebnih oz. izgubljenih investicij. Ena izmed možnosti, na kateri se da prihraniti je možnost dela od doma ter istočasni najem poslovnih prostorov oz. sedeža podjetja v mestu.

Dokler poslovanje vašega podjetja dodobra ne poraste in se le-to ne postavi na dokaj trdna tla je vredno premisliti kam in kako vložiti vsak vir prihodka.

Prihranite lahko pri izbiri oz. najemu poslovnih prostorov. Namreč, izjemno varčna možnost je ta, da vodite svoje podjetje od doma. Ustvarite si spletno pisarno in določene zadeve lahko opravite prek spleta, za kar ni potrebno specifičnih poslovnih enot. Vendar, ker je pri vsakem poslovanju in vodenju podjetja ključna tudi komunikacija z vlagatelji, poslovnimi partnerji, naročniki in konec koncev tudi s strankami podjetja, je pomembno, da si priskrbite primerne, temu namenjene prostore oz. sedež podjetja, kjer bo potekala vsa ta komunikacija.

Rešitev za to je seveda že omenjena možnost najema sedeža podjetja v bližnjem mestu ali še bolje, v sami prestolnici države – v Ljubljani. Izbira lokacije sedeža podjetja je izredno pomembna. Gre predvsem za to, da kljub temu, da se morda samo izvajanje posameznih storitev podjetja ne izvaja na omenjeni lokaciji, se pa zato tam izvaja glavna administracija in vodenje podjetja. Najem sedeža v mestu je dobra možnost lažjega ohranjanja stika z vsemi ključnimi klienti, ki prispevajo k obstoju in poslovanju podjetja. Na tej lokaciji se odvijajo razni poslovni sestanki in srečanja, kontakti s strankami, sem prihajajo vse pošiljke podjetja, itn.

Izbira lokacije sedeža podjetja, je izredno pomembna, saj le-ta venomer daje na širšem trgu tudi vtis in zmožnosti poslovanja podjetja. Kajti, poslovnih srečanj in stika s strankami ne morate izvajati doma, saj boste tako oddajali vtis neresnosti, posledično pa svoje podjetje označili kot manj uspešno.

Vir: businessdate.com