Kako narediti več v krajšem času?

Kako narediti več v krajšem času?

Večini ljudi kronično primanjkuje časa za to, da bi postorili vse, kar imajo v načrtu. Prav zato je dobro upravljanje s časom zelo pomembna veščina. Poleg tega, da znate dobro načrtovati delovne obveznosti, pa je pomembno tudi to, v kolikšni meri ste produktivni pri opravljanju dela, ko se tega lotite. Si želite čim več dela opraviti v kar najkrajšem času? Potem si lahko pomagate s spodnjimi nasveti.

Pametni telefon uporabljajte le za nujne primere

Pametni telefon v današnjih časih predstavlja pomembno motnjo, ki nas lahko zelo ovira pri opravljanju dela. Prav zato je pomembno, da si na tem področju postavite meje in ga med delom uporabljate le za nujne primere, sicer pa se mu izognete. Lahko si določite nekaj krajših pavz, ko boste posegli po njem, sicer pa ga imate čim bolj izven dosega.

Postavite jasne meje na področju tehnologije

Vse tehnične naprave pospravite v času opravljanja dela. Koristno je, da tudi v prostem času postavljate meje na teh področjih. S tehničnimi napravami ne hodite v posteljo. Tudi na dopustu in ob vikendih reducirajte njihovo uporabo. Na tak način se boste lahko odklopili in bolje spočili. Posledično boste imeli več energije.

Odpovejte se jutranjim druženjem

Raziskave kažejo, da smo ljudje najbolj produktivni zjutraj, ko pridemo v službo. Takrat smo najbolj spočiti in pripravljeni se soočiti z izzivi. Zato bi bilo pametno ta čas izkoristiti za delo. Za odmor in druženje je bolj primeren čas popoldne, ko energija že nekoliko pade in je pavza dobrodošla za dvig motivacije.

Spravite v tek svojo podzavest

Raziskave kažejo, da je marsikatero težavo lažje rešimo na podzavestni ravni, kot če do nje pristopimo direktno, zavestno. Če boste poskrbeli za redne krajše odmore med delom, boste aktivirali podzavest in na dolgi rok se bo to poznalo pri uspešnejšem spopadanju z izzivi na delovnem mestu.

Vir: entrepreneur.com