Kaj se zgodi, če se število delovnih ur omeji?

Kaj se zgodi, če se število delovnih ur omeji?

Vsi, ki se ukvarjate s podjetništvom ste zagotovo nori na delo. Radi delate in tudi če je potrebno delate več kot 12 ur dnevno. Kar nanese približno 70 ur ali več na teden. Seveda smo, kot se za prave podjetnike spodobi, upoštevali tudi sobote in nedelje.

Vprašanje pa je, kako to vpliva na zdravje, na plačo, na ostali kolektiv ipd. Morda še boljše vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi kar naenkrat morali obvezno skrajšati delovnik iz poljubno mnogo na maksimalno 40 ur tedensko? Verjetno bi to bila nočna mora za vse tiste, ki delate 50 ali več ur.

Vendar, vse kaže, da se bo število ur omejilo. Morda ne takoj, vendar se počasi stremi temu, da se mesečni delovnik zabeleži kot 8 ur na dan pomnoženo s številom delovnih dni v mesecu. Ker pa bo to za nekatere tudi izpad dohodka, smo pred izzivom kako dohodek ohranimo na isti lestvici. Odgovora žal ni. Vsaj direktnega ne. Lahko bi morda zaprosili za povišico v službi, vendar nam je zagotovo ne bi odobrili. Lahko pa pogledamo z druge plati. Kar naenkrat bi imeli precej več časa katerega lahko namenimo najbližjim. Celo na krajše izlete lahko gremo in se družimo in spoznavamo nove ljudi. Vendar kot rečeno, je za podjetnike, katerim delo predstavlja svobodo, to dejansko strel v koleno.

Kako pa zaposleni vidijo te možnosti, ki se v naši državi poltihem uvaja iz sistema drugih držav? Lahko rečemo, da je enako kot za podjetnike. Tisti, ki so vajeni, da so v službi tudi po 12 ali več ur, bo to kar precej nelagodno. Zopet zaradi navade in seveda zaradi plačila.