Lastnosti, ki jih vsak podjetnik razvije skozi čas.

Biti samostojni podjetnik pomeni biti svoboden. Sami si lahko izberemo čas, način in celo stranke s katerimi bomo delali. Skozi čas takšen način dela postane precejšnja razvada, hkrati pa lahko postanemo bolj odprti do novih izzivov na osnovi katerih osnujemo lastne standarde delovanja oziroma poslovanja. Ker pa je kljub temu podjetništvo precej nepoznan svet, vsaj za začetnike, je tu nekaj nasvetov, s katerimi lahko nepoznan svet podjetništva še bolj popestrimo in obogatimo.

 

Trženje ni tako enostavno kot se morda zdi. Zlasti samopromocija je tista, ki potrebuje ali bolje rečeno zahteva, veliko pozornosti, požrtvovalnosti in odločnosti. Ena najboljših poti pri tovrstnem oglaševanju je ponudba izdelkov s katerimi se stranke lahko poistovetijo. Razumevanje potreb strank in odkritje odgovora na vprašanje »kako lahko stranki koristi produkt?«, je zagotovo trženje v pravo smet. Celo možnost, da si stranke lahko same po meri izdelajo ali sestavijo produkt iz naše ponudbe, deluje zelo stimulativno. Takšen način bo sam vabil stranke, kajti stranke imajo rade možnost izbire, poleg tega pa s tem lahko pokažemo še zvestobo, varnost in spoštovanje.

Strategija je drugačna od cilja. Strategija dela je precej naporno opravilo. Včasih, vsaj na začetku, se pravega pomena strateškega vedenja in razmišljanja še ne zavedamo. Šele skozi čas ugotovimo, da je cilj podjetja oziroma, da se sanje razlikujejo od strategije. Ugotovimo, da gre za dva različna pojma. Strategija nam samo pove, kako in na kakšen način bomo dospeli do cilja.

Osredotočanje zgolj na svari, ki si jih želimo. Brez težav lahko rečemo, da je podjetništvo investicija v samega sebe. Potrebno je vlagati v lastno znanje. Zato je potrebno, da kot podjetnik ponujamo tisto na kar imamo vpliv. Nekaj v čemer smo dobri in se tega tudi zavedamo. Hkrati pa ne smemo pozabiti tudi na lastne osebne potrebe. Rekreacija in zabava sta investicija v še boljše poslovanje. Sprostitev naj bo ena izmed točk strategij.