Katera prosta delovna mesta vam bodo prinesla večjo možnost za zaposlitev?

Ko pregledujete prosta delovna mesta,  se morate pri tem tudi vprašati, ali bi določeno delo sploh ustrezalo vam in vašim osebnostnim lastnostim, saj boste samo tako lahko z rastli skupaj z vašo novo službo. V nasprotnem primeru bo vsakodnevno jutranje vstajanje in pot na delovno mesto postalo vaša najhujša nočna mora.

Če ste že po naravi bolj tihi in zadržani, vas bo delo v klicnem centru potolklo, domov boste prihajali utrujeni in brez energije, v službi pa boste zamorjeni in velika verjetnost je, da zaradi tega niti ne boste uspešni! Introvertirani ljudje bi mogli zato iskati prosta delovna mesta, ki so bolj prilagojena individualnemu delu in vse oblike zaposlitve, ki na delovnem mestu dopuščajo nekaj prostora zase (računovodja, programer, prevajalec…). Osebe, ki so introvertirane, so običajno zelo samostojne in iznajdljive, kar ceni veliko delodajalcev.

Ekstrovertirane osebe naj pregledujejo prosta delovna mesta, kjer bodo lahko izrazili vse njihove potenciale. To so običajno poklici, ki zahtevajo vodstvene spodobnosti, ekipno delo in kakršnokoli delo, ki je povezano z ljudmi oz. skrbjo za stranke (prodajalci, svetovalci, mediatorji). Ekstrovertiranim osebam se ni težko izražati in se hitro znajdejo v različnih situacijah, odgovarjajo pa jim tudi bolj neobičajni poklici (igralec, režiser, model/modelka).

Kaj pa vi mislite, ste bolj introvertirana ali ekstrovertirana oseba? Ko si boste to razjasnili, se boste tudi veliko lažje znašli na zaposlitvenem trgu. Če ste komaj na začetku vaše poklicne kariere, pa boste verjetno vseeno mogli pregledati prosta delovna mesta, ki vam na prvi pogled ne ustrezajo najbolje, a boste z njimi dobili neprecenljive izkušnje, ki vam bodo pomagale pri nadaljnji graditvi kariere.