Brezpapirno vodenje računovodstva v spletnem programu

Brezpapirno vodenje računovodstva v spletnem programu

Spletni program za vodenje računovodstva v oblaku uporablja že več kot tisoč računovodskih servisov v Sloveniji. Uporaba sistema, do katerega lahko uporabnik in računovodja dostopata preko spleta, nudi številne prednosti tako za podjetnike kot za računovodje. Program za račune omogoča hitrejše in enostavnejše sodelovanje med knjigovodjo in podjetnikom.

Prednost je v brezpapirnem poslovanju, saj podjetniki lahko v program enostavno vnašajo različne dokumente, kot so prejeti računi in bančni izpiski. Tako računovodja le pogleda v program in vidi vse potrebne podatke, ki jih potrebuje za plačilo preko banke ali pa za knjiženje. Podjetnik sicer pošilja originalno dokumentacijo preko pošte ali pa z osebnim obiskom, vendar se lahko poslovni dogodki hitreje poknjižijo in vnesejo v sistem.

Vodenje računovodstva z brezpapirnim poslovanjem

Minimax program za račune omogoča, da se podjetnik poveže v sistem tudi preko naložene brezplačne mobilne aplikacije. Podjetnik tako lahko s telefonom slika dokument v fizični obliki ter ga v ustreznem formatu pošlje v spletni program. Računovodja lahko dokument takoj poknjiži, preveri ali pa izvede plačilo.

Računovodski servis lahko opravlja svoje delo tudi brez dokumentov v fizični obliki. Tako knjigovodji ni potrebno čakati na podatke za vnos. Poleg tega pa je mogoče spletni program v oblaku povezati tudi z drugimi programi, ki jih uporablja servis. Finančni podatki se enostavno prenašajo med sistemi.

Različni paketi za vodenje računovodstva

Računovodski servisi lahko izbirajo med različnimi paketi za vodenje poslovnih knjig svojih strank oziroma podjetij. Paketi vsebujejo vse poslovne in knjigovodske funkcije, ki jih računovodja potrebuje za delo. Poleg tega program za račune izvaja samodejni obračun storitev, pri čemer beleži vse storitve, ki jih servis opravi za svoje stranke. S tem je poenostavljeno tudi izdajanje računov.

Servisi lahko izbirajo med mini in maksi paketom. Mini paket vključuje vse funkcije za vodenje poslovnih knjig enega podjetja. V maksi paket pa je vključenih prvih deset organizacij, ki so stranke servisa. Ponudnik storitve najema programa pa zaračuna vsako dodatno organizacijo v sistemu.

Program za račune z avtomatskimi funkcijami

Knjigovodski e program nudi računovodjem številne funkcije, ki so avtomatizirane in zato poskrbijo za poenostavljeno delo in knjiženje. Pri tem imajo vsi dokumenti in obračuni določene nastavitve za samodejno knjiženje na temeljnico. To velja tako za enostavno kot dvostavno knjigovodstvo.

E sistem za vodenje računovodstva v oblaku nudi tudi samodejno pripravo poročil, vključno z medletnimi in letnimi bilancami stanja in poročili o finančnih podatkih podjetja. V delu plač in obračuna prispevkov je tudi na voljo poenostavljano knjiženje in priprava potrebnih obrazcev.