Avtomati za vodo v podjetju

Avtomati za vodo v podjetju

Avtomati za vodo so dobra metoda, da delodajalec poskrbi, da imajo zaposleni vedno na dosegu rok čisto pitno vodo. Poleg tega pa avtomati za vodo pridejo prav tudi obiskovalcem. Na njih se lahko odžejajo tudi stranke in poslovni partnerji.

Vsi se čedalje bolj zavedamo, kako pomembno za ohranjanje zdravja je, da spijemo zadostne količine vode. Večina našega telesa namreč sestavlja voda. Voda je tista tekočina, ki zagotavlja, da vsi procesi v telesu nemoteno potekajo, poleg tega pa organizem prečiščuje vseh škodljivih snovi. Voda pa ne vpliva ugodno le na fizično zdravje, ugotovljeno je bilo, da ima pomembno funkcijo tudi pri miselnih procesih. Pomanjkanje vode zmanjšuje koncentracijo, poslabša spomin, zmanjša se produktivnost. Vse to pa ima negativne posledice tudi na opravljanje delovnih nalog.

Prav zato naj bi bilo vsakemu delodajalcu v interesu, da zaposleni spijejo zadostne količine vode, saj bo na tak način večja tudi njihova produktivnost. Najboljši način za doseganje tega je z avtomati za vodo, ki naj bi se jih postavilo čim bližje delovnim prostorom. Avtomati za vodo skladiščijo neoporočeno vodo, kar pomeni, da ni bojazni, da bi taka voda vsebovala škodljive primesi, kot se to lahko zgodi, če uporabljamo vodo iz pipe.

Pomembno hkratno ozaveščanje

Poleg tega, da poslovne prostore delodajalec opremi z avtomati za vodo, je pomembno tudi ustrezno izobraževanje v tej smeri. Zaposleni se morajo zavedati, kako zelo koristno je zanje, da spijejo na dan vsaj dva litra vode. Prav zato je smiselno sočasno z avtomati za vodo izobesiti tudi razne plakate s tako vsebino. Na tak način bodo zaposleni večkrat dnevno opomnjeni na pitje vode. Organizirate pa lahko tudi razne delavnice s to tematiko, kar lahko deluje kot zelo učinkovita metoda.

Če bodo vaši zaposleni spili dovolj vode, se bo na dolgi rok zmanjšalo tudi število bolniških odsotnosti. To pa bo pripomoglo k uspešnejšem poslovanju podjetja.