Kako zaslužiti z investicijo?

Kako zaslužiti z investicijo?

Tisti, ki imajo na svojem bančnem računu nekaj presežka, bodo z zanimanjem preverili možnosti, kako zaslužiti z investicijo. Denar na računu nam namreč ne koristi kaj dosti, pravzaprav vrednost zaradi inflacije celo izgublja. Seveda potrebujemo nekaj evrov za kritje tekočih stroškov in za kakšne nakupe, a hitro lahko privarčujemo toliko, da lahko namenimo nekaj denarja za investicije, ki potem ponujajo dodaten zaslužek. Vzpostavimo lahko sistem pasivnega prihodka, ki ponuja zelo dobre donose, ne da bi se morali investicijam posebej posvečati.

Seveda ni samoumevno, da bomo lahko dosegli tak učinek. Pravzaprav niti ni nujno, da bomo z investicijo sploh kaj zaslužili, vložek lahko tudi izgubimo, sploh pri kakšnih bolj tveganih investicijah. Ravno pri naložbah z nižjim tveganjem pa je posebej relevantno vprašanje, kako zaslužiti z investicijo – ne bomo namreč deležni visokih donosov.

Kako zaslužiti z investicijo, če nimamo visokih donosov?

Največje zaslužke ponujajo investicije, ki imajo višja tveganja. Pri teh lahko denar seveda tudi izgubimo, a po drugi strani lahko veliko zaslužimo. Investicije z nižjim tveganjem imajo nižje pričakovane donose. Lahko zaslužimo tudi s temi? Če se pozanimamo, kako zaslužiti z investicijo z minimalnim tveganjem, lahko tudi tu pričakujemo dokaj dobre rezultate.

Odločamo se med različnimi možnostmi za investicijo svojega denarja. Nekatere možnosti z nizkim tveganjem res ne ponujajo posebnega zaslužka, to recimo velja za bančne depozite, ki redko sploh pokrijejo inflacijo. A po drugi strani lahko tudi med varnimi opcijami najdemo takšne, ki imajo zadovoljive donose. Izredno priljubljeni so recimo vzajemni skladi, pri katerih najdemo varne možnosti. S precej visokim donosom za varno investicijo pa se ponašajo tudi zavarovana posojila, ki prav tako omogočajo investicijo z zaslužkom na dolgi rok.

Kako zaslužiti z investicijo na dolgi rok?

Če želimo vzpostaviti sistem za pasivni prihodek in brez posebnega truda služiti na dolgi rok, bo treba seveda izbrati varne investicije. To pomeni, da se bomo najbolj zanimali za investicije, ki imajo precej nizke pričakovane donose, a pri dolgoročnem varčevanju to ni problem. Hitro lahko ugotovimo, kako zaslužiti z investicijo na ta način – začeti moramo čim prej in vložiti dovolj denarja, da se obresti nalagajo. To je gotovo glavni nasvet, ki ga bodo dali začetnikom praktično vsi investitorji – treba je začeti čim prej, saj na dolgi rok močno izstopajo tudi nižje obrestne mere. S pravočasno investicijo lahko nadoknadimo razliko v donosih v primerjavi z bolj tveganimi naložbami, če imamo dovolj časa lahko z minimalnim tveganjem veliko zaslužimo.

Kako zaslužiti z investicijo z višjim donosom?

Mnoge investitorje pa zanima, kako zaslužiti z investicijo v kratkem času, odločajo se za investicijo z visokimi donosi, te možnosti pa imajo tudi višje tveganje. Kako torej zaslužiti na ta način? Predvsem se splača postopati zadržano in premišljeno. V takšne investicije ne vlagamo vsega svojega denarja, tveganja razpršimo in večino sredstev obdržimo v bolj varnih naložbah. Vsekakor tudi tvegane investicije ponujajo možnost, kako zaslužiti z investicijo, a čaka nas več dela, dober rezultat pa ni zagotovljen. Za začetnike ta možnost ni priporočljiva, bolje se je držati varnih investicij z nižjim donosom.