Podjetništvo je bolj težavno kot se zdi. Pripravite se na švic.

Uspeh v podjetništvu ni samoumeven. Potrebno je ogromno dela in znoja. Zavedanje kaj nas čaka na drugi strani pa je tisto, kar nas drži pokonci.

 

Kolikokrat že slišano, da je za uspeh potrebno garanje, odrekanje in prizadevanje. Vendar je to precej bolj enostavno reči, kot pa tudi dejansko storiti. Za uspehe je potrebno ogromno dela. Ne le na področju podjetništva. Že nekaj desetletij nas industrija revij in idealnega izgleda pita z načini in metodami hujšanja. Pa vendar, koliko ljudi je zunaj, ki se lahko pohvali, da jim je to uspelo brez večjih naporov. Zagotovo zelo malo. Realnost je precej bolj kruta. Velikokrat je potrebno toliko truda, da večina odneha. Nekateri že na začetku, nekateri pa na pol poti. Najhuje je, če zvemo da smo bili tik pred koncem. Popolnoma enako je tudi v podjetništvu. Ogromno knjig je napisanih na temo uspeha. Zelo malo pa jih je, da ne rečemo ravno nič, na temo soočanja s stresom pri delu, pri neuspehu in pri ponovnem vzponu.

Na kratko povedano, zelo pomembno je, da se pri vsakem neuspehu poberemo. Skušajmo biti usmerjeni v smer uspeha. Nek rek pravi, da v smer v katero gledamo, v to smer tudi gremo. Sedaj, ko to vemo, vemo v katero smer moramo gledati. V smer uspeha. Kje pa je uspeh? Pa smo spet na začetku. Za uspeh je potrebno biti odličen, če ne celo najboljši na področju v katerem ustvarjamo. Kako pa postati uspešen? No, za takšna vprašanja pa obstajajo različne knjige. Nasvetov za kako pa se vrniti nazaj na vrh po neuspehu, pa je bolj malo. Lahko pa rečemo, da nam neuspeh ne predstavlja ovir, če opravljamo delo, ki nas veseli in katerega z veseljem opravljamo.