Resnica o podjetništvu ni rožnata.

Podjetništvo je precej garaško delo. Potrebnega je veliko odrekanja, veliko dodatnih izobraževanj, novih poznanstev, potrpežljivosti in ambicioznosti, in šele nato nam lahko morda uspe veliki met. Če iščete bližnjico do uspeha, potem je skrajni čas, da zamenjate službo.

Vsi si želimo hitrih rezultatov. Na vseh področjih kričimo po takojšnjem napredku. Ne glede s čim se ukvarjamo, če hitro ne pridemo do cilja, smo lahko precej razočarani. Celo toliko, da obupamo in ne vztrajamo več. Kljub temu, pa se za podjetniško pot odloča vedno več ljudi. Razlog je dokaj preprost. Nagrada, ki jo prinese podjetništvo je precej mamljiva. Svoboda in ustvarjalnost, ki jo pri tem podjetnik doživi, je vredna vsega truda in napora. Potrebno pa je imeti bistro glavo, se osredotočiti na cilje in se ogniti vseh negativnih misli, predvsem pa ne smemo poslušati vseh, ki pravijo kakorkoli drugače, kot pa pravi naša glava.

Ker pa ne smemo živeti v oblakih, je zavedanje o neuspehu prav tako pomembno kot je zavedanje uspeha. Le tako lahko preživimo padce in se znova poberemo. Da pa do tega ne bi prišlo, je potrebno trdo delati. Ves čas je potrebno biti zbran in z mislimi na naslednjih korakih. Kaj želimo doseči, kako nam nove poteze lahko koristijo? To so vprašanja, ki si jih moramo dnevno postavljati. Ker pa je podjetništvo odvisno zgolj od znanja in iznajdljivosti, je konstantno izobraževanje nekaj najpomembnejšega. Vsak trenutek je potrebno izkoristiti. Branje knjig s katerimi si širimo obzorja in posledično dobivamo poslovne ideje, mora postati dnevno opravilo. Prav tako pa je pomembno druženje z ljudmi, ki imajo podobna stališča kot mi. Si želijo uspeha in so pripravljeni za to tudi garati.