Karizmatičnost vas dela uspešne v podjetništvu. Kako jo doseči?

Če želite biti v poslu uspešni, morate biti ljudem všeč, da vam bodo zaupali in bodo želeli sodelovati z vami. Če mislite, da je karizma nekaj s čimer se rodite, se motite. Najbolj znane osebe so prepričale oboževalce s svojo karizmatičnostjo zato ker so se to naučili, ne ker jim je bilo dano. Res je, da so imele nekatere boljše pogoje za to, saj so se karizmatičnosti naučili že v otroštvu, vendar jih je bilo mnogo, ki so se tega naučile kasneje v življenju. Eden izmed takšnih izjemnih primerov je Steve Jobs, ki je garal, da je postal tako priljubljena oseba, kot je na koncu bil. Naj vam damo tri preproste namige, kako ostajati ljudem pri srcu.

Karizmatične osebe izražajo svoja čustva

Osebe, ki izražajo svoja občutenja spontano in resnično, vplivajo na razpoloženje in čustva drugih. Dejansko jih okužijo s posnemanjem izrazov, drže in govorjenja in se jim tako čustveno približajo. Karizma v veliki meri pomeni izražanje svojih čustev in prenašanje občutenj na sogovornika. Pomislite kako bi si povečali možnosti za uspeh podjetja, če bi bili drugim ljudem blizu.

Karizmatične osebe uporabljajo besede, s katerimi se ljudje lahko čustveno povežejo

Ko boste prodajali svoj izdelek ali storitev, uporabljajte besede, ki jih bodo kupci razumeli in s katerimi se bodo lahko čustveno povezali. Ne uporabljajte abstraktnih besed ali logično zapletenih stavkov. Naj partnerji in kupci v vaših besedah začutijo upanje, ljubezen, žalost, obžalovanje, veselje, srečo.

Karizmatične osebe posnemajo druge osebe

Raziskovalci so ugotovili, da ko se dve osebi počutita udobno v medsebojni bližini, začenjata posnemati druga drugo v gibih, govorjenju in mimiki, ter s tem pokažeta da si zaupata. S to tehniko pokažite svojim poslovnim partnerjem, da jim zaupate. Posnemanje pomaga k pozitivnemu odnosu.

Naj vam te trije namigi pomagajo v vašem podjetniškem življenju.