Kako do pravega tiskalnika za mojo pisarno?

V vsaki pisarni mora biti tiskalnik na dosegu roke, da pretok dokumentov poteka tekoče. Optimizacija tiska lahko prinese določene izboljšave za podjetje. Zato je izbira pravilnega tiskalnika zelo pomembna. Toda to ni tako lahka naloga, kot si jo lahko zamislimo. Treba je razmisliti o določenih dejavnikih, ki bi pripomogli k pravilni izbiri tiskalnika za vaše delovno okolje.

Pozorni moramo biti na 5 dejavnikov:

Vrsta tiskalnika

Na trgu lahko najdete dva tipa tiskalnikov: tisti, ki so namenjeni samo tiskanju in tisti, ki imajo zraven še skener, fax ter možnost pošiljanja e-mailov. Prvi so namenjeni predvsem majhnim pisarnam ali delu od doma. Drugi so namenjeni zahtevam, kot jih imajo večja podjetja. Več storitev kot imamo na voljo, lažje bo potekalo naše delo.

Cena

Cena je pomemben faktor za vsak nakup, ni važno ali gre za potovanje ali za kilogram svežih jabolk v supermarketu. Cena tiskalnika je odvisna od njegove zmogljivosti in od njegove znamke. Inkjet tiskalnik je cenejši od laserskega tiskalnika, razen če ste dnevno vajen natisniti več dokumentov. Potem se vam bistveno bolj splača laserski tiskalnik, saj tudi hitreje opravlja svoje delo. Če vam je optimizacija tiska pomemben dejavnik, potem nikar se ne ustrašite cen.

Celotna cena nakupa

Za inkjet tiskalnik se uporablja kartuša, med tem ko za laserski tiskalnik se uporablja toner. Kartuša je cenejša, vendar s tonerjem natisnete več dokumentov. Z enim tonerjem boste lahko natisnili več tisoč dokumentov, med tem ko kartušo boste morali pogosteje menjat, kot si lahko predstavljate.

Tiskanje

Sedaj ko ste seznanjeni s tehnologijo tiskalnikov in njihovimi cenami, se lahko posvetite kvaliteti tiska, ki je najpomembnejši faktor. Skrbno morate premisliti, kakšen tisk bi ustrezal vašemu podjetju. Ali tisk vpliva na vaše stranke ali ne? Rabite visokokakovostne slike ali zgolj natisnjene dokumente za lastno uporabo? Inkjet tiskalnik lahko natisne enkratne slike, vendar si bo vzel čas, da bo opravil svoje delo. Zato jih mnogi vidijo kot domače tiskalnike. Če je hitrost pomembna za vaš posel, je laserski tiskalnik bolj primerna odločitev. Laserski tiskalnik je tako zasnovan, da vam bo v najkrajšem možnem času natisnil še tako zahtevno grafiko.

Optimizacija tiska je pomembna za uspešno delo v pisarni, pa čeprav zveni še tako nepomembna zadeva. Tekoč pretok dela zelo vpliva na dobro poslovanje podjetja.