Kaj lahko pričakujemo v letu 2016 na področju virtualne resničnosti?

V letu 2016 lahko pričakujemo, da bodo ustvarjalci očal za virtualno resničnost preoblikovali pričakovanja in izkušnje potrošnikov.

Predstavljajte si, da se odpravite na večerni tek in namesto navadne steze izza dreves prihajajo zombiji. Ne tečete več za rekreacijo, toda za svoje življenje. Tak scenarij niso več samo sanje, toda novi startupi skušajo te elemente projicirati v realno življenje.

Z dodajanjem vizualnih elementov v resnični svet, lahko dolgočasen vsakdanjik spremeni v nepozabno avanturo. V letu 2016 lahko pričakujemo veliko takšnih izumov v svetu virtualne resničnosti.

Tudi velike ribe delajo na področju virtualne resničnosti. Google je že v letu 2015 dal na trg nizko cenovna očala Cardboard za VR. Toda kmalu lahko pričakujemo boljšo in dražjo različico tudi od podjetji kot je Sony, Samsung in HTC.

Izdelki bodo morali biti prepričljivi, saj cene se bodo najverjetneje gibale nad 500 €. Glede na tehnološke sposobnosti očal, bo to še sprejemljiva cena. Potrebno je vložiti še veliko dela in nadomestiti veliko pomanjkljivosti, da postanejo očala pravi virtualni fenomen na svetovnem trgu.