Fizioterapija Ljubljana

Zdravstvo je resnično zelo široko področje in ponuja veliko različnih možnosti za zaposlitev. Ob omembi zdravstva marsikdo takoj pomisli le na zdravnike in medicinske sestre, a poklicev v zdravstvu je še veliko več. V Sloveniji na splošno primanjkuje zdravstvenih delavcev na vseh nivojih in področjih, zato se v zadnjem času zelo intenzivno spodbuja mlade k vpisom v razne srednješolske in fakultetne zdravstvene programe. Tako v zdravstvu iščejo kozmetične ali farmacevtske tehnike, bolničarje, kemijske tehnike, strežnike, babice, delovne terapevte, radiologe, anasteziste, sanitarne inženirje, živilske tehnike, psihologe…

Zelo dolgo bi lahko naštevali poklice, ki so zelo perspektivni in pri nekaterih se lahko tudi le s srednješolsko izobrazbo dobi zelo dobro službo, ki ji seveda pripada tudi lepa plača. Marsikoga od vpisa na zdravstveno šolo odvrne že to, da delo v zdravstvu ne pozna vikendov, ne praznikov. A to je nekaj, kar je dejansko potrebno vzeti v zakup, navsezadnje vsaka služba prinaša dobre in slabe plati.

Vsako leto pa obstaja zelo veliko zanimanje za še en zdravstveni poklic, in sicer za poklic fizioterapevta. Vpisni pogoji za na Zdravstveno fakulteto, smer fizioterapija so vedno zelo visoki in vpis uspe res le najboljšim. Sam poklic fizioterapevta je zelo zanimiv in dinamičen, prinaša pa tudi zelo veliko možnosti za zaposlitev. Zagotovo jih mnogo, predvsem fantov, hrepeni po tem, da bodo nekoč fizioterapevti nekega velikega nogometnega moštva ali pa mogoče uspešne smučarske reprezentance. No, te želje se vsakomur sicer ne izpolnijo, kdor pa uspe pridobiti diplomo iz fizioterapije, pa ima vsekakor odprta mnoga vrata.

V zadnjem času se tako mnogo diplomiranih fizioterapevtov odloči za to, da bodo odprli lastno ambulanto. To jim vsekakor daje veliko več svobode, kakor, da se zaposlijo v kateri od javnih zdravstvenih ustanov. Mnogi se še dodatno izobrazijo in v svoji ambulanti nudijo posebne oblike terapij, ki jih pacienti niso deležni nikjer drugje v Sloveniji. Največ zasebnih ambulant, zgoščenih na dokaj majhnem prostoru, je vsekakor v Ljubljani. Rivalstvo med njimi je veliko, zato si nekatere nadenejo zelo posebna in že kar pesniška imena, spet druge pa preprosto Fizioterapija Ljubljana. No, vsekakor pa ime ni tako zelo pomembno, nihče ne gre nekam zgolj zaradi imena. Veliko bolj je pomembna kvaliteta storitev, ponudba in navsezadnje tudi cena. In, tista ambulanta, ki ji to troje uspe združiti v, za pacienta najbolj ugoden in privlačen paket, bo imela največ obiska. Pa naj se imenuje Mediko, Bole, Fizioterapija Ljubljana ali kakor koli drugače.

Ker pa je nekako splošno znano, da so cene v prestolnici najvišje, pa naj gre za katero koli storitev ali dejavnost, se seveda tega držijo tudi fizioterapevti. In tako za svoje storitve nemalokrat postavijo kar malo preveč začinjeno ceno. Seveda je res to, da so vsi visoko kvalificirani, in, da so se morali za svoj poklic zelo truditi. Vendar pa se morajo zavedati tudi dejstva, da živimo v časih velike recesije in, da je marsikomu pomemben vsak cent, ne le evro. Ker pa imajo nekateri za to še vedno nekoliko premalo posluha, so to zelo dobro izkoristile fizioterapevtske ambulante, ki ležijo na obrobju Ljubljane. Teh je kar nekaj, svoje storitve, ki so po kakovosti praktično enake tistim v Ljubljani, delo pa so pripravljene opraviti za precej nižjo ceno. In tako se marsikdo, četudi živi v Ljubljani, raje odpelje na fizioterapijo na njeno obrobje. Tako le na račun deset ali petnajst minut daljše vožnje prihrani nekaj evrov, ki jih lahko nameni za hrano, plačilo položnic… To pa v teh časih nikakor ni zanemarljivo.