E-blagajna za cenejše poslovanje

Za vse podjetnike, ki jih skrbijo stroški vzpostavitve lastna blagajne imamo novico. Ne potrebujete visokih naložb v računalnike programe in znanje, ki je potrebno za uspešno delovanje. Vse kar potrebujete je terminal z imenom e-blagajna. E-blagajna je na voljo za nakup, kar odsvetujemo predvsem zaradi visoke cene, zato pa e-blagajno lahko najamete. Poleg najema imate še nekaj privilegijev, ki jih sicer ne bi imeli.

Komu se najem splača?

Najem e-blagajne se predvsem splača tistim podjetje, ki veliko poslujejo z gotovino. Lahko imate gostinski obrat, pekarno, restavracijo, gostilno, trgovino in podobno.

Kaj e-blagajna omogoča in kako deluje?

E-blagajna omogoča računanje in izdajanje računov. Poleg tega pa ima še fizični predal, ki omogoča shranjevanja denarja. Ker pa tehnika napreduje in se večina storitev, zaradi varnosti, seli v oblak (oblačne storitve) je sistem delovanja e-blagajne popolnoma enak. Deluje na principu oblačnih storitev. To pa uporabnikom omogoča predvsem nižje stroške obratovanja in vzdrževanja blagajne. Še ena ogromna rednost uporabe blagajne je ta, da se računi samodejno arhivirajo. Ker je sistem povezan z oblakom, ima blagajna dostop do ogromne količine prostora, kjer se ti računi hranijo.

Z e-blagajno lahko podjetniki postanejo bolj likvidni oziroma dobijo bolje navade sprotnega plačila terjatev. To pa zato, ker so blagajne sistemsko vodene. V primeru neplačevanja stroškov najema blagajne, se le ta zaklene. Seveda se sliši grozno, ampak je v dobro podjetnika. S tem se podjetnik navadi na disciplino plačevanja. Včasih je malce prsile potrebno, da pridobimo ustrezno disciplino, ki pa se danes žal kaže za vse manjšo.