Kako poteka odkup zapadlih terjatev?

Eden glavnih ciljev vsakega podjetja je zagotavljati nemoteno poslovanje in skrbeti za dobro likvidnost. To je mogoče le, če podjetje posluje uspešno in ima dobro urejeno plačilno disciplino, kar pa večinoma ni odvisno zgolj od podjetja, temveč predvsem od partnerjev, s katerimi sodeluje.

Idealna rešitev, s katero preprečite skrbi, je odkup terjatev, ker za vse poskrbi profesionalno usposobljeno podjetje – Achilles d.o.o. ekipa strokovnjakov z veliko izkušnjami vam bo vedno stala ob strani in poskrbela za nemoten finančni tok. Odkup terjatev poteka tako, da ob začetku sodelovanja medsebojno sklenemo kupno pogodbo, na podlagi katere podjetje Achilles odkupi vaše zapadle terjatve. Pri tem predložite le dokumentacijo, iz katere je razvidna vrednost terjatve in datum njene zapadlosti ter osnovni podatki o dolžniku in vsebini posla, na podlagi katerega je terjatev nastala.

Hitro in enostavno do finančnih sredstev

Po pridobitvi dokumentacije bomo vse informacije natančno pregledali in jih ovrednotili ter vam predstavili različne možnosti odkupa terjatev glede na to, kaj je za vaše potrebe najbolj ugodno in učinkovito. Predstavili vam bomo vse prednosti in slabosti, da se boste lažje odločili za odkup zapadlih terjatev brez regresne pravice ali za odkup zapadlih terjatev na podlagi verižne kompenzacije.

V prvem primeru lahko sredstva v višini od 80 do 90 odstotkov nakupne vrednosti terjatve prejme takoj, preostalo pa po tem, ko kupec poravna terjatev. V drugem primeru pa se med obema stranema izvede pobot odprtih postavk, ki omogoča unovčevanje posredno odkupljenih zapadlih terjatev in je zato tudi cenejši postopek kot je odkup zapadlih terjatev brez regresne pravice.