Sokovnik Hurom za hladno stiskanje živil z velikim izkoristkom

Sokovnik Hurom za hladno stiskanje živil z velikim izkoristkom

Sokovnik Hurom omogoča kakovostno hladno stiskanje sadja in zelenjave, pri čemer uporablja posebno tehnologijo počasnega sočenja, zato da se v soku oziroma napitku ohranijo vsa hranila, vitamini in minerali. Posebnost je tudi v tem, da ima navpični blender vgrajen mehanizem za sočenje na vrhu aparata in tudi večjo površino cedila, zato sok nastane veliko hitreje.

Gre za hitrejši čas obdelave, pri čemer lahko ustvarite liter soka le v dveh minutah, kar je hitreje kot na običajnih vertikalnih blenderjih, ki liter soka ustvarijo v petih minutah. Kuhinjski aparat lahko uporabite za učinkovito sočenje nekoliko tršega in mehkejšega sadja, zelenjave, listnate zelenjave in pšenične trave. Blender v vsakem primeru pripravi okusne in izjemno hranljive napitke in sokove.

Sokovnik Hurom brez BPA delcev in enostavno čiščenje

Ožemalnik odlikuje večja pokrovka za sok, njegov elegantni dizajn pa daje sodoben videz. Ožemalni vijak in cedilo za sok sta narejena iz materiala GE-Ultrem, ki je osemkrat močnejši od običajnih plastičnih mas, ki se uporabljajo na blenderjih. Vsi deli in materiali pa ne vsebujejo BPA delcev.

Čiščenje je s tem juicerjem precej enostavno, pri čemer po vsaki uporabi izperete z navadno vodo zgornji del aparata, kamor tudi vlijete vodo, ki se pretoči skozi ožemalnik. Voda odplakne preostalo kašo in sok. Pri tem pa lahko uporabite tudi ščetki za bolj temeljito čiščenje. Sicer pa ima juicer 10 let garancije na motor in 5 let garancije na sestavne dele.

Blender za pripravo rastlinskih mlek

Juicer je idealen za pripravo rastlinskih mlek, kot je sojino mleko, mandljevo mleko in druga rastlinska mleka. To je mogoče zato, ker je posoda za sok opremljena s silikonsko pokrovko, ki preprečuje, da bi se sok izlil čez posodo, dokler se pokrovka ne zapre. Tako lahko zmešate sestavine še preden odprete pokrovček, da se sprosti tekočina.

Cevka za izmet kaše, ki nastane kot stranski produkt sočenja zelenjave in sadja, je bolj široka. Prav tako vam ni potrebno dodatno potiskati živila skozi cevko, morda le pri listnati zelenjavi, ki jo je nekoliko težje spraviti skozi. Edinstven sistem metlic se vrti med posodo in cedilom za sok, zato učinkovito čisti notranjost odvečne kaše in posledično prepreči, da bi se sokovnik Hurom med uporabo zamašil.

Juicer s počasnim stiskanjem ohranja vsa hranila v soku

Profesionalni ožemalnik je zasnovan za hladno stiskanje, pri čemer uporablja sistem za počasno sočenje sadja in zelenjave. Pri običajnih centrifugalnih juicerjih se pri sočenju ustvarja velika toplota, saj gre za zelo hitre obrate motorja. Zaradi ustvarjene toplote se izničijo hranila, vitamini in minerali v pripravljenem soku, poleg tega pa je sok potrebno hitro spiti, saj oksidira, in ni primeren za enodnevno ali dvodnevno shranjevanje v hladilniku.

Pri počasnem sočenju sadja in zelenjave pa se ne ustvarja toplota, zato sok zadrži vsa pomembna hranila. Prav tako ga lahko shranite v hladilnik za 48 ur in ga nato še svežega in polnega vitaminov in mineralov tudi popijete. Čeprav gre za počasno ožemanje pri nizkih obratih, pa to še ne pomeni, da sokovnik Hurom ne zmore hitro iztisniti napitka. Namreč, le v dveh minutah lahko pripravite liter svežega soka.