Sokovnik Hurom odlikuje inovativna metoda počasnega sočenja

Sokovnik Hurom odlikuje inovativna metoda počasnega sočenja

Počasni sokovnik Hurom je sestavljen iz sklopa komore za stiskanje sestavin, rezil, cedila za sok in predilne krtače ter sklopa motorja z izmeničnim tokom, ki ustvarja minimalen hrup. Oba sklopa sta snemljiva, kar olajša razstavljanje in ponovno sestavljanje kuhinjskega aparata.

Juicer je opremljen tudi z naprednim sistemom varnostne ključavnice, ki onemogoča vklop motorja, dokler vsi deli niso pravilno pritrjeni na svoje mesto. Blender za počasno stiskanje živil je sposoben predelati trdo in mehko sadje, zelenjavo, listnato zelenjavo ter oreščke in sojo. Z njim lahko ustvarite različne sokove in napitke, rastlinska mleka, marinade, otroško pasirano hrano, sveže sojino in orehovo mleko ter tofu.

Sokovnik Hurom ohrani hranila, barve in arome sestavin

Če želite povečati absorpcijo hranil in izkoristiti razstrupljevalne lastnosti zdravih sokov, tedaj je dobro izbrati juicer, ki ne proizvaja kaše, temveč učinkovito filtrira trdne delce iz soka, kar zagotavlja največjo absorpcijo hranil v telesu. Sokove brez kaše je tudi lažje pogoltniti, zato jih lahko varno uživajo tudi otroci in starejši. Metoda počasnega stiskanja živil zmanjšuje izpostavljenost kisiku in toploti, zaradi česar se izgubljajo hranila.

Encimi in vodotopni vitamini, ki lahko ob oksidaciji in vročini izgubijo vse svoje koristne lastnosti, se pri uporabi blenderja, ki omogoča hladno in počasno sočenje sadja in zelenjave, ne izničijo, zato sokovi in drugi napitki ohranjajo vsa hranila, barve in arome sestavin. Tehnologija počasnega sočenja pod visokim pritiskom in optimalno hitrostjo vrtenja je ključna za izdelavo najbolj kakovostnih sokov.

Sokovnik Hurom s počasnim vrtenjem in finim cedilom

Sestavine sokov pri visokih hitrostih vrtenja, ki segajo od nekaj tisoč do deset tisoč vrtljajev na minuto, lahko povzročijo pospešene stopnje oksidacije. Poleg tega lahko različne količine kisika vstopijo v blender in vzpostavijo stik s sestavinami. Na drugi strani pa vrtalnik v juicerjih s počasnim sočenjem poskrbi za zmanjšanje oksidacije in povečanje hranil v sokovih, saj opravi le 43 vrtljajev v minuti, pri tem pa deluje v visokotlačnem okolju.

Finost cedila pa določa splošno zmogljivost blenderja. Njegova naloga je v tem, da učinkovito filtrira skoraj vse trdne delce, zato da ustvari napitke z mehko in žametno teksturo. Cedilo je izdelano iz nerjavečega jekla, zato dobro prenaša visoke tlake v komori, poleg tega pa olajšuje postopek prehajanja tekočine skozi fino mrežo.

Juicer s predilno krtačo, pokrovčkom in AC motorjem

Predilna krtača temeljito premeša vse sestavine različnega sadja in zelenjave, s čimer ustvari enakomerno teksturo napitka ter izboljša naravni okus in aromo soka. Če pokrovček med sočenjem ostane zaprt, lahko s tem povečate kroženje trdnih in tekočih sestavin, zato da postane tekstura nastalega napitka bolj enakomerna in izboljša njegov naravni okus ter ohrani barve.

Pokrovček za sok omogoča ustvarjanje tudi drugih živil, kot je rastlinsko mleko iz oreščkov in soje ter otroška pasirana hrana. Tehnologijo odlikuje tudi vrhunski AC motor, ki je tih, a močan. Sokovnik Hurom ima vgrajen motor, ki je zelo vzdržljiv in zato zagotavlja dolgo življenjsko dobo, poleg tega pa je znan po nizki ravni hrupa in vibracij, zato lahko povsem v miru in tišini pripravite vaš najljubši napitek.