CO2 laser se uporablja predvsem za poseg glajenja kože

CO2 laser se uporablja predvsem za poseg glajenja kože

Koža na našem telesu pokaže tudi približno starost. Z leti se ta tudi naguba, pri nekaterih prej, pri drugih kasneje. Gubanje seveda ni odvisno samo od staranja, ampak še od nekaterih drugih zunanjih vplivov. Najpogosteje se hitreje guba, če se preveč izpostavljamo soncu, če kadimo ali pa če živimo v izjemno onesnaženem okolju. Nekateri se s tem hitro sprijaznijo, spet drugi bi se radi gub čim prej znebili in s tem ponovno postali na videz nekaj let mlajši. Toda, kako? Ste že slišali za CO2 laser? Prav gotovo, če vas je zanimalo, kako se najlažje in na najbolj kvaliteten način znebimo gub, ki nam otežujejo način življenja.

Na razpolago imamo več možnosti

Sicer pa CO2 laser ni edina rešitev. Na razpolago imamo namreč tudi druge metode, ki so bistveno cenejše in hitrejše. Vse so sicer učinkovite, toda nikoli ne bodo imele takega učinka, kot ga dobimo s CO2 laserjem. Med najbolj priljubljenimi metodami je npr. tako luščenje kože s triklorocetno kislino, vzporedno z njo pa še t. i. diamantni piling. Za take metode velja, da je njihovo okrevanje po posegu izjemno kratkotrajno, nekje do štiri dni. Ljudje se za te variante odločajo predvsem zaradi kratkotrajnosti okrevanja, in sicer največkrat med vikendom.

Poskrbimo raje za najbolj učinkovito prenovo kože

Strokovnjaki pa kljub temu menijo, da se je najbolje odločiti za metodo, kjer se uporablja CO2 laser. Če že mislimo posegati v nekaj, kar je izredno dragoceno in kar nočemo uničiti, potem je bolje vrhunska ponudba in malo višja cena ter seveda daljši čas okrevanja.

Kako pa CO2 laser sploh deluje?

Ta naprava strokovnjaku, torej dermatokirurgu, omogoča, da opravi poseg glajenja kože in tako odpravi gube ali pa brazgotine, ki so lahko izjemno globoke. To se doseže tako, da smo pri uporabi laserja izjemno natančni pri odstranjevanju plasti kože, ki je poškodovana.