Zakaj ne bi delali kar od doma?

Mnogo ljudi se vozi v službo opravljati delo, ki bi ga sicer lahko brez problema opravljalo doma. Od tega bi imeli koristi tako zaposleni kot njihovi delodajalci. Predvsem pa je delo od doma koristno za samostojne podjetnike, ki jim njihov način dela to omogoča.

Prva pozitivna stvar je več časa. Če petkrat na teden zapravimo do tri ure časa samo za vožnjo na delovno mesto in nazaj domov, to pomeni da bi z delom od doma za pametnejše stvari lahko izkoristili kar po tri ure na dan. To pa je 15 ur v enem tednu.

Druga pozitivna stvar so nižji stroški. Za delodajalca so nižji stroški že zaradi manjše porabe bencina, saj mu namesto dnevnih na primer 60 kilometrov (in tako tedenskih 300) ni potrebno plačati nič. Nižji stroški so prav tako s pisarniško opremo, hrano in tako dalje. S tem, ko boste prihranili na stroških, boste ves prihranjen denar lahko investirali v pomembnejše stvari.

Tretja pozitivna stvar je, da lahko delate kot želite in kadar želite. Če ste jutranji tip, potem lahko vstanete že ob 6ih in se lotite dela. Če ste bolj večerni tip, lahko z delom začnete pozno dopoldne ali pa ga opravljate kar ponoči. Prav tako si lahko vmes kadarkoli si želite vzamete premor za sprostitev, rekreacijo, otroke ali ogled najljubše televizijske serije. Posledica tega je tudi, da ne potrebujete tako veliko dopusta, kot bi ga sicer.

Vse te naštete stvari pa se navsezadnje poznajo tudi v večjem zadovoljstvu zaposlenih in večji produktivnosti. Če boste kot zaposleni ali če bodo vaši zaposleni z delovnimi pogoji zadovoljni, se bo to navsezadnje poznalo tudi v večji storilnosti.