Najem ali nakup tiskalnika?

Najem ali nakup tiskalnika?

Razmišljate o tem, ali bi tiskalnik, ki ga potrebujete za svoje podjetje, kupili ali najeli? Najem ima številne prednosti. Uporabniku omogoča uporabo najbolj napredne naprave, brezplačen servis tiskalnikov, po potrebi ustrezne posodobitve, menjavo kartuš in še kaj.

Značilnosti nakupa tiskalnika

Če se odločite za nakup tiskalnika, morate izbiro prilagoditi vašim trenutnim finančnim zmožnostim. Posežete lahko po napravi, ki si jo lahko, glede na trenutno stanje, privoščite. Tiskalnik si potem v celoti lastite, sami menjate kartuše, skrbite za morebitna popravila in posodobitve, če so te možne in potrebne. Če tiskalnik zastara kljub temu, da je tehnično še uporaben, potem ste zaradi potreb po tiskanju prisiljeni, da kupite novega. Prav tako morate storiti v primeru okvare, kjer popravilo ni mogoče. Na tak način pride spet na vrsto nova investicija.

Prednosti najema tiskalnika

So vaše finančne sposobnosti manjše in si ne morete privoščiti tako kakovostnega tiskalnika, kot bi ga sicer potrebovali? Potem se lahko odločite za najem tiskalnika. Tako lahko za fiksen znesek na mesec dobite napredno napravo, ki vam bo omogočala raznovrstne funkcije. Prednost je tudi v tem, da če se naprava pokvari, vam podjetje, ki se ukvarja z izposojo tiskalnikov, nudi brezplačen servis tiskalnikov. V ceno najemnine pa so vključene še druge ugodnosti. V primeru, da so na voljo posodobitve, vam podjetje brezplačno uredi vse, kar je potrebno v zvezi s tem. V ceno so vključene tudi kartuše, ki jih po potrebi menjujete. V primeru, če se tiskalnik pokvari, prav tako bremena ne prevzamete vi (seveda če ste z napravo ustrezno ravnali), ampak vam podjetje priskrbi novega. Poleg tega je izposoja tiskalnika opcija, ki je okolju bolj prijazna, saj se na tak način vsak tiskalnik izrabi do konca.

Najem tiskalnika je zelo priporočljiv posebej za novonastala podjetja, kjer so finančne sredstva še manjša, podjetje pa vseeno potrebuje kvalitetne naprave za optimalno izvajanje tiskanja. Brezplačen servis tiskalnikov pa je še posebej privlačna prednost.